Ik heb dementie

 

Wat kunt u wél in plaats van niet (meer)?

Wat vind u leuk om te doen?

Wilt u vrijwilligerswerk doen of wilt u op een andere manier actief bezig zijn?

Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden. Zodat u gewoon actief kunt blijven.

Goed om te weten

FIER& richt zich op mensen van alle leeftijden die dementie hebben en thuis wonen. Weet u niet zeker of u iets nog wel kunt? Die onzekerheid is heel normaal, weten we van andere vrijwilligers met dementie. Zij geven aan dat als ze eenmaal die drempel hebben overwonnen, ze enorm genieten van het contact met anderen, het bezig zijn en zich nuttig voelen. Dus.. ga de uitdaging aan!

 

Voordelen van het samen actief zijn:

  • u ontmoet anderen
  • u kunt uzelf blijven ontplooien
  • u bent er even uit (en uw mantelzorger heeft tijd voor iets anders)
  • u kunt op uw beurt iets betekenen voor uw medemens
  • actief bezig zijn kan het dementeringsproces vertragen

Benieuwd naar uw mogelijkheden?
Neem contact met ons op of bekijk onze activiteiten.  

 

‘Ik wil niet de hele dag thuiszitten, daar houd ik niet van. Ik wil mensen ontmoeten, me nuttig voelen en leuke dingen doen. Ondanks mijn ziekte kan ik nog een heleboel.”  (Simon, vrijwilliger)