Ik heb geen dementie

 

Vindt u het ook belangrijk dat mensen met dementie zoveel mogelijk kunnen meedoen?

U bent van harte welkom als vrijwilliger. Graag horen wij wat uw interesses, hobby’s en wensen zijn, zodat wij u aan iemand met dementie kunnen koppelen.

Goed om te weten
De deelnemers met dementie hebben de ziekte in een beginstadium en wonen zelfstandig thuis. Bovendien kan het actief bezig zijn het dementieproces vertragen.

 

 Kennis en tips
Weet u nog niet zoveel over dementie? Geen probleem. Professionals van verschillende organisaties kunnen u begeleiden. Zij geven u informatie over dementie, hoe u situaties kunt herkennen en wat u het beste kunt doen. 
Ook is er een online trainingsaanbod. Klik hier voor meer informatie. 

 

 Samen actief zijn
Het belangrijkste is dat u en de persoon met dementie dezelfde interesses en een klik hebben, zodat het fijn is om samen (of in een kleine groep) activiteiten te ondernemen.

 

 “Prachtig om te zien hoe iemand opbloeit als je samen bezig bent. De focus is niet op wat niet meer kan, maar juist wat er nog wel kan. En dat is een heleboel! Daarnaast klikt het gewoon, we hebben heel veel lol samen. Ik vind het heel waardevol dat ik dit kan doen voor een ander.” (Marijke, vrijwilliger)